voetbalzone

Poolse voetbalfans vermaken zich met tierende Maaskant

Bart Kruyt14 sep 2011, 14:50
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2011, 14:50
Advertentie

Robert Maaskant slaagde er niet in om Wisla Krakow naar de groepsfase van de Champions League te leiden, maar is toch prima bezig in Polen. De voormalig coach van NAC Breda werd vorig seizoen kampioen van het land en ook dit voetbaljaar is het winnen van de Poolse titel weer de doelstelling. Maaskant leidt zijn ploeg met het enthousiasme dat we van hem gewend zijn.

Vrijdagavond won Wisla de topper bij Lech Poznán met 0-1 en Maaskant werd gedurende het hele duel gevolgd door een camera. Dat maakte de Nederlandse coach weinig uit: het aantal fucks was niet op één hand te tellen en ook Jesus Christus werd er een paar keer bijgehaald. De vierde official had het er maar moeilijk mee, maar kreeg uiteindelijk wel een handje van de coach.

De Poolse kranten pakten massaal uit met de ‘Maaskant-show’ en op Youtube zijn de beelden van de tierende trainer een grote hit geworden. Wisla staat momenteel negende in de Ekstraklasa, maar de verschillen zijn na zes wedstrijden maar klein: koploper Korona Kielce heeft maar drie punten meer. Aankomend weekend krijgt Wisla bezoek van GKS Belchatów.


Bezig met laden …