voetbalzone

Poortvliet moet climax in derde periode vanaf de tribune volgen

Bart Kruyt23 feb 2010, 10:21
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2010, 10:21
Advertentie

Jan Poortvliet moet het beslissende duel om de derde periodetitel vanaf de tribune bekijken. De coach van FC Eindhoven werd vrijdag weggestuurd in de wedstrijd tegen FC Zwolle en is voor twee duels geschorst. Dat meldt Eindhoven op haar website.

De straf betekent dat Poortvliet niet op de bank mag zitten in de competitiewedstrijden tegen FC Omniworld van vrijdag en BV Veendam op maandag. In dat laatste duel kan Eindhoven een eventueel periodekampioenschap veilig stellen. Het is niet bekend of Poortvliet in beroep gaat tegen de straf.

Ook verdediger Ruud van der Rijt ontbreekt tegen Omniworld en Veendam. De mandekker van Eindhoven kreeg vrijdag een rode kaart en kreeg van de tuchtcommissie dezelfde straf als zijn coach. Van der Rijt zal naar alle waarschijnlijkheid niet reageren op de schorsing.

Inhaaldatum Veendam - AGOVV
Ander nieuws uit de Jupiler League: de KNVB heeft een nieuwe datum gevonden voor de wedstrijd tussen BV Veendam en AGOVV Apeldoorn, die maandag voor de derde keer werd afgelast wegens een onbespeelbaar veld. Op 29 maart proberen de clubs het nog een keer. Voor het duel FC Emmen - MVV is nog geen nieuwe datum geprikt.

Bezig met laden …