voetbalzone

Poortvliet richt zich op maandag en laat slechts drie basisspelers spelen

Bart Kruyt26 feb 2010, 09:03
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2010, 09:03
Advertentie

FC Eindhoven zal in de uitwedstrijd tegen FC Omniworld niet met haar sterkst mogelijke elftal verschijnen. De Brabanders kunnen maandag de derde periodetitel binnenhalen, waardoor Jan Poortvliet heeft besloten om enkele spelers vrijdagavond rust te gunnen. “We spelen maandag de wedstrijd van het jaar. Dan wordt alles van ondergeschikt belang", aldus de coach.

Van de spelers die normaal gesproken in de basis staan, doen alleen Rochdi Achenteh, Bart van Brakel en Justin Tahapary mee tegen FC Omniworld. "Die jongens herstellen snel en willen altijd spelen”, legt Poortvliet uit in het Eindhovens Dagblad. “Jelle de Bock eigenlijk ook, maar met Ruud van der Rijt missen we tegen Veendam al een centrale verdediger (door een schorsing, red.). Ik kan er dan niet nog een missen. Ik kijk tegen Omniworld puur naar de gevolgen voor maandag."

Jens van Son, Remy Amieux en Jeffrey Vlug zijn bij een volgende gele kaart geschorst en worden om die reden aan de kant gehouden. "De groep die vanavond speelt, zit heel dicht tegen de basis aan. Dat is een wereld van verschil vergeleken met het begin van het seizoen. Zij zullen er vol voor gaan en er alles aan doen om te winnen en zich te bewijzen. Ik ben benieuwd hoe ver deze groep is", aldus Poortvliet.

Eindhoven speelt aankomende maandag de beslissende wedstrijd in de derde periode bij BV Veendam. De ploeg van Poortvliet heeft één punt minder dan De Graafschap, de koploper uit de Jupiler League, en legt bij een overwinning of een gelijkspel dus beslag op de periodetitel. Op de ranglijst staat Eindhoven na twaalf speelronden twaalfde.

Bezig met laden …