voetbalzone

Poortvliet tekent bij AZ en wordt gestald als coach van Telstar

Erik van Dam15 jun 2010, 20:40
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 20:40
Advertentie

Zoals verwacht mocht worden, wordt Jan Poortvliet de nieuwe trainer van Telstar. Hij heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij AZ, maar wordt door de Alkmaarders bij de Velsenaren neergezet. AZ heeft een samenwerkingsverband met de eerstedivisieclub. De 54-jarige Poortvliet, die laatstelijk werkte bij FC Eindhoven, volgt Marcel Bout op. NuSport maakt bekend dat Poortvliet inmiddels is gepresenteerd.

Bout echter liet de kans niet liggen om bij Bayern München aan de slag te gaan. Omdat hij in de technische staf van Louis van Gaal kon worden opgenomen, koos hij voor een vertrek. Telstar moest daarop op zoek naar een nieuwe trainer en Poortvliet werd al vlot genoemd. Met FC Eindhoven stond Poortvliet afgelopen seizoen in de nacompetitie, maar moest hij in de tweede ronde het hoofd buigen voor Willem II.

Hij was in het verleden al eerder eindverantwoordelijke bij Telstar; van het seizoen 2002/2003 tot en met 2004/2005. De trainer uit Arnemuiden is vanaf 1992 actief als oefenmeester. Hij trainde naast Telstar en FC Eindhoven achtereenvolgens Brabantia, RBC Roosendaal, Overpelt, FC Den Bosch, Abu Dhabi, Helmond Sport en Southampton.

Bezig met laden …