voetbalzone

Popov over transfer naar Kiev: ‘Het is het Ajax van de Oekraïne’

Erik van Dam09 jun 2010, 17:24
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2010, 17:24
Advertentie

Woensdag werd bekend dat Goran Popov SC Heerenveen verlaat voor Dinamo Kiev. De linkervleugelverdediger raakte aan het eind van het seizoen zijn basisplaats kwijt bij de Friese club, maar Kiev behield interesse in de Macedoniër. “Kiev is top. Het is het Ajax van de Oekraïne”, vertelt een dolblije Popov op de website van Heerenveen.

/

Dynamo was niet de enige club die interesse had in Popov, maar die koos er al snel voor om naar de Oekraïne te vertrekken. “Kiev was het meest serieus. Daarom ben ik alleen met hen gaan praten. Voor mij en mijn familie is dit een geweldige kans. Met alle respect voor Heerenveen, maar Kiev is een grotere club en speelt in een zwaardere competitie. Dit is voor mij een grote stap voorwaarts”, luidt de verklaring van de 25-jarige Popov.

De Macedonisch international kijkt met plezier terug op zijn periode in Friesland. “Dat een trainer het niet in je ziet zitten, kan gebeuren in voetbal. Ik heb bij Heerenveen een goede tijd gehad. Mijn eerste jaar in Friesland was zelfs het beste uit mijn carrière. Ik heb Europees veel ervaring opgedaan en absoluut hoogtepunt was natuurlijk de bekerfinale. Die dag zal ik nooit vergeten.”

Popov, die een contract voor vijf jaar tekende, kijkt met vertrouwen uit naar de toekomst. “Als ik net zo fit ben als ik bij Heerenveen was, maak ik een goede kans om te spelen. Mijn concurrent is goed, maar wel blessuregevoelig. Ik krijg kansen, dat is zeker en dan moet ik er staan.” De verdediger moet zich dinsdag al melden bij Kiev voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bezig met laden …