Porto morst in Guimarães eerste punten na zes overwinningen

Erik van Dam05 okt 2010, 00:25
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2010, 00:25

FC Porto heeft de zegereeks van de eerste weken van het seizoen maandagavond geen vervolg weten te geven. Los Dragões kwamen op bezoek bij Vitória Guimarães in de eerste helft met 1-0 voor, maar na ruim een uur spelen viel de gelijkmaker voor de thuisploeg. In het restant slaagde de fiere koploper er niet in om de zevende winstpartij op rij veilig te stellen (1-1).

/

Hulk schreef na een halfuur de eerste goal van de avond op zijn naam voor Porto. De Braziliaanse scherpschutter trof voor de zesde maal in zes duels doel en hield zo zijn perfecte moyenne intact. Hij verschalkte twee verdedigers met een fraaie sleepbeweging en vuurde af richting doelman Nílson, die er niets meer aan kon veranderen. De voorsprong hield lang stand, maar omdat Porto verzuimde vaker te scoren bleef Vitória er zowel voor als nu rust in geloven.

Marcelo Toscano liet echter na een geweldige kans te verzilveren, nog voor de 0-1 viel van Hulk. João Ribeiro gaf hem de bal op een presenteerblaadje, maar toch liet Toscano na het laatste zetje te geven. De misser werd evenwel niet afgestraft, want in de tweede helft sloeg Vitória alsnog toe. Abdelghani Faouzi, na een uur ingevallen voor Toscano, maakte met vrijwel zijn eerste balcontact direct de achterstand ongedaan.

Hij leidde Jorge Fucile om de tuin en trok de stand met een prima schot in evenwicht. Nadat Fucile een kwartier later zijn tweede gele kaart kreeg, kwam Porto met tien man te staan. Het liet zich niet meer overlopen, maar scoorde zelf eveneens niet. Daarmee werd het eerste puntverlies een feit. De eerstvolgende wedstrijd voor Porto dient zich pas over ruim twee weken aan, als in de Europa League een uitduel bij Besiktas wacht.