Porto nog immer ongeslagen, Benfica remiseert na megablunder Roberto

Daniel Cabot Kerkdijk01 mei 2011, 23:04
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2011, 23:04
/

FC Porto is nog maar twee speeldagen verwijderd van een vrijwel foutloos seizoen in de Liga Sagres. De ploeg van André Villas-Boas won zondagavond op bezoek bij Vitória Setúbal en is na 28 speeldagen nog steeds ongeslagen: 26 overwinningen en twee gelijkspelen. De resterende duels met Paços Ferreira en Marítimo lijken op papier geen obstakel te zullen vormen. De twee overige halve finalisten van de Europa League, Benfica en Sporting Braga, kwamen niet verder dan een gelijkspel. Vooral de puntendeling van Benfica was totaal onnodig. Een vreselijke blunder van Roberto leverde Olhanense onverwachts een belangrijk punt op.

Vitória Setúbal - FC Porto 0-4
De plaaggeest van Villarreal in de Europa League stond halverwege de wedstrijd reeds met 0-2 voor. Na een voorzet van James Rodriguez werkte Valdomiro de bal achter zijn eigen doelman en in blessuretijd van het eerste bedrijf zorgde Nicolás Otamendi voor de dubbele voorsprong. Uit een corner kopte de verdediger de bal tegen de touwen: 0-2. Villas-Boas liet sterspelers als onder meer Hulk en Radamel Falcao op de bank en keek tevreden toe hoe Walter na voorbereidend werk van James Rodríguez na een klein uur spelen voor de 0-3 zorgde. Silvestre Varela bepaalde de eindstand in het Estádio do Bonfim.

/

Olhanense - Benfica 1-1
Al na vier minuten spelen nam Benfica de leiding. Franco Jara kwam na een slimme steekpass voor het doel van Bruno Verissimo en zijn schot belandde via het been van een verdediger over de kansloze sluitpost: 0-1. Twintig minuten voor tijd liet Nivaldo de bezoekers met tien man achter toen hij voor een charge op Jean-Paul Yontcha zijn tweede gele kaart kreeg. In extremis kwam Olhanense op gelijke hoogte. Doelman Roberto verspeelde niet voor de eerste keer dit seizoen punten voor Benfica. De goalie uit Spanje beoordeelde een corner totaal verkeerd en werkte de bal in eigen doel: 1-1.

Sporting Braga - União Leiria 0-0
Zelfs in liefst acht minuten blessuretijd slaagde Sporting Braga er niet om een goal tegen União Leiria te maken. De halve finalist van de Europa League was met name in het tweede bedrijf dominant aanwezig, maar ontbeerde creativiteit in aanvallend opzicht om drie punten te pakken. Sporting Portugal neemt daardoor de derde plek over, al geeft ook de vierde plek recht op deelname aan de play off-ronde van de komende editie van de Europa League. União Leiria is inmiddels veilig.