Porto wint door eigen goal, Sporting en Benfica geven elkaar niets toe

Erik van Dam24 jan 2016, 22:30
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 22:30

José Peseiro is met een overwinning begonnen aan zijn avontuur als hoofdtrainer bij FC Porto. De opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui zag zijn ploeg zondagavond drie punten pakken tegenMaritimo, dankzij een eigen doelpunt. Sporting Portugal en Benfica voegden zaterdagavond al drie punten aan het totaal toe. Het verschil bovenin het klassement van de Liga NOS blijft gehandhaafd: Sporting heeft twee punten meer dan Benfica en vijf meer dan Porto..

Benfica - Arouca 3-1
Trainer Rui Vitória kon eigenlijk na twintig minuten al comfortabel achterover leunen. Na voorbereidend werk van Renato Sanches en een kopbal van Jonas volleerde Pizzi al in minuut drie raak en dus kende Benfica een droomstart. Het humeur werd er vervolgens alleen maar beter op toen Kostas Mitroglou binnen twintig minuten met een heerlijke hakbal de score opvoerde naar 2-0.

De Griek had tevoren al een kans laten liggen, maar zette Benfica met de hak fraai op een grotere voorsprong tegen Arouca. In de tweede helft duurde het ruim twintig minuten alvorens Jonas in de rebound na een schot van Mitroglou ook een goal meepikte. In blessuretijd deed José Manuel Velázquez Rodríguez nog wat terug met de 3-1. Benfica werd daardoor kortstondig koploper, maar wist dat Sporting nog moest spelen.

Paços de Ferreira - Sporting Portugal 1-3
Onder druk gezet door as Águias gaf Sporting keurig thuis op bezoek bij de nummer vijf. Bryan Ruiz en Islam Slimani startten voorin en een paar minuten verwijderd van de rust stelde Slimani teamgenoot Bruno César in staat voor de 0-1 te zorgen. In de tweede helft maakte hij er vervolgens zelf 0-2 van, toen hij op tijd vertrok na een pass van João Mário en de bal tussen de benen van de keeper in het doel schoof. De thuisclub kon geen vuist maken en wist pas tien minuten voor tijd te scoren via Bruno Moreira. Ogenblikkelijk sloeg Slimani aan de overkant weer toe en bepaalde hij de eindstand op 1-3.

FC Porto - Maritimo 1-0
FC Porto kwam zondagavond dus pas in actie en hield de volle buit in eigen huis dankzij een eigen doelpunt van Romain Salin, de doelman van Maritimo. Na ruim twintig minuten spelen raakte André André met een mooi schot de paal, maar Salin had vervolgens de pech dat de bal via zijn rug alsnog in het doel belandde. Bij Porto deden Bruno Martins Indi en Jesús Manuel Corona de volledige wedstrijd mee en maakte Hyun-Jun Suk als invaller zijn debuut.