voetbalzone

Portsmouth bereikt FA Cup-finale en kan rampjaar nog glans geven

Bart Kruyt11 apr 2010, 19:36
Laatst bijgewerkt: 11 apr 2010, 19:36
Advertentie

Zaterdag degradeerde Portsmouth naar de Championship, maar de ploeg van Avram Grant sluit het weekend toch met een goed gevoel af. In de halve finale van de FA Cup zorgde de hekkensluiter van de Premier League voor een stunt door Tottenham Hotspur uit te schakelen. In de verlenging waren Frederic Piquionne en Kevin Prince-Boateng trefzeker, waardoor Portsmouth het teleurstellende seizoen toch nog glans kan geven. In de finale wacht Chelsea.

/

Een verlenging was zondagmiddag nodig geweest omdat Portsmouth en Tottenham in de reguliere speeltijd niet gescoord hadden. Dit was vooral te danken aan David James, die zijn ploeg in de allerlaatste minuut nog op de been hield met een zeer goede redding op een schot van dichtbij van Peter Crouch. De lange aanvaller van The Spurs was ook betrokken bij de eerste kans van de wedstrijd, toen hij de bal bij Jermain Defoe bracht maar hij op James stuitte. Het bleek een voorbode te zijn voor een aantrekkelijk duel.

Beide ploegen probeerden al in de eerste negentig minuten een beslissing te forceren en daardoor waren er kansen voor beide doelen. Namens Tottenham zorgden Crouch, Tom Huddlestone, David Bentley, Defoe en opnieuw Crouch en Defoe voor opwinding, terwijl bij Portsmouth Piquionne de gevaarlijkste man was. De spits wist Heurelho Gomes echter niet te passeren, waardoor de wedstrijd een verlenging kreeg.

In deze extra speeltijd trok Pompey aan het langste eind. Boateng kopte de bal bij een indraaiende vrije trap naar Piquionne, waarna diens bewaker Michael Dawson ongelukkig uitgleed en het voor de spits een koud kunstje was om de score te openen. De gelijkmaker van Crouch werd vervolgens afgekeurd, waarna de beslissing viel uit een strafschop. Aruna Dindane werd neergelegd door Wilson Palacios, waarna Boateng Portsmouth naar de eindstrijd schoot.

Bezig met laden …