voetbalzone

Portsmouth biedt ontslagen coach Hart andere functie aan

Matthijs van Laar25 nov 2009, 12:58
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2009, 12:58
Advertentie

Portsmouth en Paul Hart blijven mogelijk toch nog aan elkaar verbonden. De coach werd dinsdag uit zijn functie ontheven naar aanleiding van de magere resultaten van het eerste elftal, maar woensdag maakt de club bekend dat het in gesprek is met Hart over een andere functie. Voornaamste taak in die nieuwe rol voor Hart is het monitoren van de ontwikkeling van spelers tussen de achttien en 21 jaar.

/

“Paul Hart denkt momenteel na over het aanbod dat wij hem hebben gedaan om bij de club actief te blijven”, vertelde een woordvoerder woensdagmiddag. “Hij heeft gesprekken gevoerd met algemeen directeur Peter Storrie, en daarbij heeft Paul laten weten erop terug te zullen komen. Wij hopen dat hij bij de club betrokken blijft.”

De 56-jarige Hart werd vorige seizoen eerst aangesteld als interim-coach na het ontslag van Tony Adams. De oefenmeester slaagde er in om Pompey voor het hoogste niveau te behouden en kreeg daarom een vast contract. Dinsdagavond werd echter besloten om deze verbintenis nietig te verklaren. De club is nog zoekende naar een vervanger, en heeft tot die tijd Paul Groves en Ian Woan aangesteld als interim-coaches.

In de Engelse media doen geruchten de ronde dat voormalig Chelsea-coach Avram Grant binnenkort gepresenteerd zal worden als de definitieve opvolger van Hart. De Israëliër werd in oktober teruggehaald als manager technische zaken, hetgeen inhoudt dat hij belast is met het aantrekken van nieuwe spelers voor het eerste elftal. Ook de Schot Darren Ferguson, zoon van Manchester United-coach Alex Ferguson, wordt genoemd.

Bezig met laden …