Portsmouth boekt eerste zege onder Grant en verlaat laatste plaats

Bart Kruyt05 dec 2009, 14:46
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2009, 14:46

Avram Grant heeft zijn eerste overwinning als manager van Portsmouth binnen. De opvolger van Paul Hart zag Aruna Dindane een strafschop missen tegen Burnley, maar na rust kwam het alsnog goed voor Pompey. Hermann Hreidarsson en Dindane vonden het net (2-0), waardoor de ploeg de laatste plek van de ranglijst verlaat. Wolverhampton Wanderers is de nieuwe hekkensluiter.

Portsmouth heeft na zaterdagmiddag evenveel punten als The Wolves, maar kent een beter doelsaldo. De ploeg verlaat zodoende eindelijk de laatste plek van de ranglijst, maar weet dat Wolverhampton later deze middag nog in actie moet komen tegen Bolton Wanderers. Voor Grant zal het allemaal niet veel uitmaken: hij kan tevreden constateren dat de eerste zege onder zijn leiding een feit is. De coach moet hopen dat de weg omhoog is ingeslagen.

/

Hreidarsson en Dindane waren tegen Burnley de doelpuntenmakers, maar doelman Asmir Begovic mocht genoemd worden als uitblinker van de middag. De keeper, die onlangs werd teruggehaald van Ipswich Town wegens een blessure bij David James, had in de tweede helft enkele formidabele reddingen in huis. Burnley was na rust duidelijk de bovenliggende partij, maar kwam met geen mogelijkheid langs de Bosniër Begovic.

Aan de overkant speelde zijn collega Brian Jensen ook geen verkeerde wedstrijd. De goalie van Burnley stopte voor rust een matig ingeschoten strafschop van Dindane, die mocht aanleggen na een succesvolle schwalbe van Hreidarsson. Diezelfde Hreidarsson opende na rust tegen de verhouding in de score, door op aangeven van Nwankwo Kanu in de verre hoek raak te schieten. Het was de eerste mogelijkheid voor Pompey na rust.

Burnley hoopte direct te kunnen antwoorden, maar zo gevaarlijk als in het eerste kwartier na de thee werd de ploeg van Owen Coyle niet meer. Portsmouth hield eenvoudig tegen en gooide de wedstrijd vijf minuten voor het eindsignaal in het slot. Dindane werd bij een voorzet vanaf de linkerkant helemaal vrijgelaten en kon van dichtbij binnenknikken. Zodoende won Portsmouth de eerste wedstrijd sinds 31 oktober, toen Wigan Athletic opzij werd gezet. De manschappen van Grant mogen weer omhoog kijken.