Portsmouth dankzij twee treffers Piquionne naar halve finale FA Cup

Bart Kruyt06 mrt 2010, 14:27
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2010, 14:27

Portsmouth staat aan de rand van de afgrond, maar neemt mogelijk afscheid met een prijs. De ploeg van Avram Grant versloeg zaterdagmiddag Birmingham City (2-0) en bekert daardoor verder in de FA Cup. De hekkensluiter van de Premier League zit als eerste ploeg in de halve finales en hoort later wie de tegenstander zal zijn.

/

Frédéric Piquionne was de gevierde man bij Pompey. De aanvaller maakte in een tijdsbestek van vier minuten twee doelpunten en besliste daarmee het bekerduel, die maar moeizaam op gang kwam. In de eerste helft viel er niet bijster veel te beleven op Fratton Park en waren er ook nauwelijks uitgespeelde kansen te noteren. Namens City kwam Cameron Jerome nog het dichtst bij een treffer, maar zijn schot werd gepakt door David James.

In de tweede helft besloot thuisploeg Portsmouth een tandje bij te schakelen. De thuisploeg drukte haar tegenstander naar achteren en zorgde al in het eerste kwartier voor meer opwinding dan in de gehele eerste helft. Piquionne dacht al snel te kunnen scoren toen hij van dichtbij wilde binnenknikken, maar Barry Ferguson stak daar nog een stokje voor en schoot de bal snel weg. Sebastian Larsson probeerde het even later met een volley maar stuitte op Joe Hart.

Diezelfde doelman had even later geen antwoord op de volgende poging van Piquionne. Na een inzet van John Utaka ontstond een onoverzichtelijke scrimmage en kon de Franse aanvaller van dichtbij binnentikken. Drie minuten later was het opnieuw raak, toen Piquionne gevonden werd door O’Hara en zijn directe tegenstander dolde. Vervolgens schoot de aanvaller laag onder Hart, die even later dacht dat Liam Ridgewell de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. De grensrechter dacht echter dat zijn inzet van de lijn werd gehaald door James, die eigenlijk iets te laat kwam, waardoor Portsmouth stand hield.