voetbalzone

Portsmouth degradeert na zege West Ham, West Bromwich keert terug

Bart Kruyt10 apr 2010, 18:16
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2010, 18:16
Advertentie

De overwinning van West Ham United op Sunderland betekende slecht nieuws voor Portsmouth. De hekkensluiter van de Premier League kan de ploeg van Gianfranco Zola niet meer achterhalen en is zonder te spelen zeker van degradatie naar de Championship. West Bromwich Albion keert dankzij een overwinning op Doncaster Rovers juist weer terug.

De ploeg van Gianni Zuiverloon en Andwele Slory won met 2-3 en komt op 86 punten terecht. Nottingham Forest, dat thuis Ipswich Town met 3-0 versloeg, kan met nog drie wedstrijden te gaan op maximaal 84 punten komen, waardoor West Bromwich zeker bij de eerste twee ploegen zal eindigen. Samen met Newcastle United, dat al eerder promoveerde, strijdt zij nog om de titel.

West Bromwich neemt in de Premier League de plek van Portsmouth over. De equipe van Avram Grant kwam zelf weliswaar niet in actie, maar door de 1-0 zege van West Ham bij Sunderland kan zij de concurrentie niet meer achterhalen. Het seizoen van Pompey kan nog wel aan glans winnen: zondag speelt de equipe in de halve finale van de FA Cup tegen Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …