voetbalzone

Portsmouth dient Spurs te flink betalen na mislopen transfer Begovic

Matthijs van Laar17 sep 2010, 16:31
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2010, 16:31
Advertentie

De Premier League heeft Portsmouth opgedragen om 1,2 miljoen euro over te maken naar Tottenham Hotspur voor het mislopen van de transfer van doelman Asmir Begovic. De sluitpost leek vorig jaar op weg naar White Hart Lane, maar werd op het laatste moment verkocht aan Stoke City. Op dat moment hadden de Spurs echter al geld overgemaakt.

Pompey weigerde tot op heden om het bedrag terug te storten, maar na de interventie van de Premier League lijkt dat probleem uit de wereld. Betalen de Zuid-Engelsen namelijk niet, dan wordt er 1,2 miljoen euro afgetrokken van het jaarlijkse ‘degradatiegeld’ dat Portsmouth toekomt. Clubs die degraderen uit de hoogste Engelse voetbalafdeling krijgen een vast bedrag per jaar om te voorkomen dat zij in financiële nood geraken.

Naast Begovic maakte ook de Franse verdediger Younes Kaboul onderdeel uit van de deal tussen Tottenham en Portsmouth. Afgesproken werd dat Tottenham meteen aan aanbetaling zou doen, om zo de financiële sores van Portsmouth te verlichten. De Londenaren zagen dat bedrag, ondanks het gedeeltelijk afketsen van de deal, echter nooit meer terug.

Bezig met laden …