voetbalzone

Portsmouth-doelman James wil opdraaien voor loon ontslagen personeel

Matthijs van Laar12 mrt 2010, 13:19
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2010, 13:19
Advertentie

David James heeft het initiatief genomen om samen met zijn medespelers bij Portsmouth op te draaien voor het loon van ongeveer acht onlangs ontslagen medewerkers. Zij werden de afgelopen week op straat gezet als onderdeel van de bezuinigingsmaatregelen bij de Premier League-club. James vindt dat onrechtvaardig en neemt het heft in eigen handen.

/

Het is niet voor het eerst dat James zijn betrokkenheid bij de club laat blijken. Zo bood hij het bestuur van Pompey eerder al aan om voor een gereduceerd maandloon te gaan spelen. De hekkensluiter van de Premier League werd twee weken geleden officieel failliet verklaard en zal nu schoon schip moeten maken wanneer het een doorstart wil maken. Met name op financieel gebied dient er een hoop te gebeuren.

James wil opdraaien voor de salarissen van (ex-)medewerkers op en rondom het trainingscomplex van Portsmouth. Eén van hen is de 64-jarige Tug Wilson, die verantwoordelijk was voor het reilen en zeilen op het complex. “David is een goede man en een collega die ons simpelweg wil helpen. Mensen hebben de neiging om spelers onheus te bejegenen omdat zij zoveel geld verdienen, maar zij beschikken over een bepaald talent en verdienen het om zoveel te verdienen. Maar de meesten zijn goede mensen, dat blijkt wel.”

Bezig met laden …