voetbalzone

Portsmouth haalt Owusu-Abeyie en neemt afscheid van Williamson

Daniel Cabot Kerkdijk27 jan 2010, 17:05
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2010, 17:05
Advertentie

Portsmouth heeft haar eerste tussentijdse versterking binnen. Een dag nadat het bestuur van de Engelse Premier League (EPL) het transferverbod voor de Zuid-Engelsen gedeeltelijk had opgeheven, maakt Pompey de tijdelijke komst van Quincy Owusu-Abeyie van Spartak Moskou bekend. Trainer Avram Grant mag deze maand alleen spelers huren of transfervrij overnemen.

Het verbod werd in oktober opgelegd omdat Portsmouth diverse clubs nog geld schuldig was. Volgens de EPL heeft de club inmiddels geen uitstaande schulden meer bij de collega's uit de Premier League. Portsmouth, dat onderin de hoogste Engelse competitie huist, heeft nu nog enkele dagen de tijd om versterkingen aan te trekken. Eind januari sluit de transferperiode.

Owusu-Abeyie (23) genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax en stapte al op jonge leeftijd over naar Arsenal. Bij de Engelse club bleef zijn grote doorbraak uit, waarna hij het avontuur aanging bij Spartak Moskou. Dat is nog geen onverdeeld succes gebleken. Hij werd achtereenvolgens aan Celta de Vigo, Birmingham City en Cardiff City verhuurd. Zijn contract in Moskou loopt nog een jaar door.

Mike Williamson verlaat de gelederen van Portsmouth. De 26-jarige verdediger trekt naar Newcastle United en komt mogelijkerwijs vanavond al in actie in het duel met Crystal Palace. Williamson kwam een half jaar geleden over van Watford en kwam geen enkele maal in actie voor de rode lantaarndrager.

Bezig met laden …