voetbalzone

Portsmouth heeft schuldenberg van bijna 140 miljoen euro

Daniel Cabot Kerkdijk21 apr 2010, 12:33
Laatst bijgewerkt: 21 apr 2010, 12:33
Advertentie

Portsmouth draagt een schuldenberg van liefst 137 miljoen euro met zich mee, zo maakte de financieel noodlijdende Premier League-club woensdag bekend. Eerder werd de schuld van de club geschat op negentig miljoen euro. De financiële situatie van Pompey is dus nog erger dan eerst gedacht werd.

Door de financiële malaise moest Portsmouth, dat reeds gedegradeerd is, eerder al negen punten inleveren omdat de club onder gerechtelijk toezicht staat. Bovendien werden de Zuid-Engelsen veroordeeld tot het betalen van een boete van 1,1 miljoen euro wegens het herhaaldelijk te laat uitbetalen van de salarissen van de spelers en de technische staf.

Portsmouth was de eerste club in de historie van de Premier League die zich onder curatele liet stellen door de Engelse voetbalbond (FA). Wil de club, die wel de FA Cup-finale heeft bereikt, op korte termijn weer een 'normale' bedrijfsvoering kunnen voeren, moet voor tenminste 75 procent van de schulden een oplossing gevonden worden met de betreffende crediteuren.

Bezig met laden …