voetbalzone

Portsmouth is failliet maar blijft wel in Premier League actief

Matthijs van Laar26 feb 2010, 11:19
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2010, 11:19
Advertentie

Portsmouth heeft zich vrijdag officieel failliet laten verklaren. De club kampt met een schuldenlast van bijna tachtig miljoen euro, waarvan een tiende aan de Britse belastingdienst. De Premier League-club blijft wel op het hoogste niveau actief, maar zal onder streng financieel toezicht komen te staan en krijgt bovendien negen punten in mindering. Degradatie naar het Championship is dan ook zo goed als onafwendbaar.

/

Portsmouth moet maandag voor het hooggerechtshof verschijnen. Om opheffing van de club te voorkomen besloot eigenaar Balram Chainrai vrijdag het proces van een faillissementsaanvraag te starten. ''Dit is de enige weg die nog open ligt'', maakte de club donderdagavond op de website bekend. Die weg zal waarschijnlijk lopen via de tweede divisie, aangezien de negen strafpunten Pompey op een totaal van zeven brengen. Burnley,dat negentiende staat, heeft 23 punten.

De leiding heeft echter goede hoop dat het aanvragen van een faillissement uiteindelijk goed uitpakt voor de club. ''Hierdoor kan de club weer opgebouwd worden tot een financieel gezond bedrijf. Portsmouth wordt zo een interessante optie voor potentiële kopers, die weer kunnen bouwen aan de toekomst van de club.'' De eigendomsrechten van Portsmouth wisselden dit seizoen vier keer van eigenaar. Chainrai nam begin deze maand negentig procent van de aandelen over.

Bezig met laden …