voetbalzone

Portsmouth is toe aan vierde eigenaar van het seizoen

Bart Kruyt04 feb 2010, 09:41
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2010, 09:41
Advertentie

Portsmouth, hekkensluiter in de Premier League, is toe aan zijn vierde eigenaar van het seizoen. Balram Chainrai, een zakenman uit Hongkong, heeft negentig procent van de aandelen gekocht van de vorige eigenaar Ali Al Faraj. De BBC meldt dat Portsmouth hoogstwaarschijnlijk in de loop van donderdag de overname bekend zal maken.

/

Chainrai zou de deal hebben doorgezet, omdat Portsmouth de schulden aan hem niet meer kan betalen. “Hij had de club vijftien tot twintig miljoen geleend, maar Pompey kan dat niet meer ophoesten. Daarom zou hij nu de nieuwe eigenaar van de club worden”, meldt Gordan Farquhar, sportcorrespondent bij de Britse staatsomroep.

Ondertussen probeert trainer Avram Grant de laagvlieger in de Premier League te houden. De voormalig oefenmeester van Chelsea zag tegen zijn wil in de belangrijke spelers Asmir Begovic en Younes Kaboul vertrekken, maar hij blijft strijden voor behoud in de hoogste Engelse divisie. Portsmouth ging woensdagavond met 1-0 onderuit bij Fulham en heeft zes punten achterstand op een plaats boven de degradatiestreep.

Bezig met laden …