voetbalzone

Portsmouth kan Europees voetbal ondanks succes in FA Cup vergeten

Bart Kruyt09 mrt 2010, 13:30
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2010, 13:30
Advertentie

Supporters van Portsmouth die hoopten dat hun favoriete club volgend jaar weer in Europa actief zou zijn, kunnen hun droom laten varen. Het noodlijdende Pompey zit in de halve finales van de FA Cup, maar kan geen Europees ticket bemachtigen. Mocht Portsmouth tot de finale komen, dan gaat het laatste Europa League-plaatsbewijs naar de nummer zeven van de competitie.

Portsmouth speelt in de halve finale tegen de winnaar van de replay tussen Fulham en Tottenham Hotspur. In de andere halve finale spelen met Chelsea en Aston Villa twee teams tegen elkaar die vermoedelijk via hun stand op de ranglijst al een Europees ticket zullen bemachtigen. Het Europa League-plaatsbewijs voor de FA Cup zou in dat geval naar de runner-up gaan.

Het financieel in zwaar weer verkerende Portsmouth komt daar echter niet voor in aanmerking. Omdat de club niet aan haar financiele voorwaarden heeft voldaan, heeft de hekkensluiter van de Premier League geen UEFA Club-licentie ontvangen voor volgend seizoen, zo meldt Portsmouth News. Zonder deze licentie is het niet mogelijk om in Europa uit te komen. Mocht Portsmouth dus de finale halen, dan gaat het Europese ticket aan de neus voorbij.

Bezig met laden …