voetbalzone

Portsmouth krijgt van rechter week extra om solvabiliteit aan te tonen

Matthijs van Laar10 feb 2010, 17:14
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 17:14
Advertentie

Het Londense Hooggerechtshof heeft Portsmouth een week extra de tijd gegeven om een aanvraag van verheffening aan te vechten. De Premier League-club moest zich woensdag verantwoorden voor het feit dat het de belastingen niet betaalde nadat het geen akkoord had weten te bereiken met de Britse belastingdienst.

De nieuwe termijn lijkt echter niet meer dan een uitstel van executie. “Deze club is niet solvabel”, aldus een woordvoerder van de belastingdienst. “Ze hebben op geen enkel moment het tegendeel kunnen aantonen.” Hofsecretaresse Christine Derret is dezelfde mening toegedaan. “Ik baar me grote zorgen over de financiële toestand van deze club. Volgens mij bestaat er een grote kans dat ze nog meer schulden gaan maken die ze niet kunnen afbetalen.”

Pompey verkeert al tijden in financiële nood en kon daarom de voorbije maanden regelmatig haar verplichtingen richting de eigen spelers en technische staf niet nakomen. Ook werd de club een transferembargo opgelegd omdat diverse clubs uit het buitenland nog miljoenen tegoed hebben vanwege niet afbetaalde transfers.

Clubvertegenwoordiger Nigel Hood denkt echter dat het tij nog te keren is. Volgens hem zijn twee kopers geïnteresseerd om de club uit het slop te trekken. Hij wilde niet zeggen om wie het ging. Vorige week werd een zakenman uit Hong Kong, Balram Chainrai, plots eigenaar. Hij had namelijk nog twintig miljoen euro tegoed van de vorige eigenaar, die dat bedrag echter niet op kon brengen en de club ‘afstond’. Chainrai wil de club echter meteen verkopen.

Bezig met laden …