voetbalzone

Portsmouth mag buiten transferperiode om geen spelers verkopen

Daniel Cabot Kerkdijk20 feb 2010, 08:21
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2010, 08:21
Advertentie

Portsmouth zal op zoek moeten naar een andere manier om van haar torenhoge schulden af te komen. De Premier League heeft het voorstel van de geplaagde hekkensluiter om buiten de transferperiode om spelers te verkopen afgewezen. Portsmouth dient voor 1 maart zoveel mogelijk van haar schuld af te lossen, de rechter bepaalt op die datum of de club failliet wordt verklaard.

/

Momenteel kampt de club met een negatief vermogen van zeventig miljoen euro, waaronder een grote schuld aan de Britse belastingdienst. Het bovengenoemde voorstel van Pompey had weinig kans van slagen. Het vaststellen van de periodes waarin spelers van club mogen wisselen is een FIFA-regel, waardoor het onzeker was of de Premier League wel de aangewezen partij was om te bepalen of aan de wens van de laagvlieger gehoor kon worden gegeven.

Portsmouth kampt al tijden met een ernstig geldtekort en bleef herhaaldelijk in gebreke op het gebied van uitbetaling van de spelerssalarissen. Door de gewenste verkoop van enkele voetballers hoopte de club te kunnen bezuinigen op de loonkosten en bovendien wat geld te ontvangen aan transfersommen. Met name linkerverdediger Nadir Belhadj en middenvelder Marc Wilson liggen momenteel goed in de markt.

Mocht Portsmouth 1 maart failliet wordt verklaard, dan raken de clubs die punten hebben gehaald tegen de Zuid-Engelsen deze kwijt. Bovendien zouden er slechts twee clubs degraderen uit de Premier League, waardoor er uit de lagere divisies ook één degradant minder zal zijn. Tevens zal Portsmouth uit de FA Cup worden gehaald.

Bezig met laden …