voetbalzone

Portsmouth moet acht miljoen aan TV-gelden meteen inleveren

Matthijs van Laar14 jan 2010, 17:15
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 17:15
Advertentie

Portsmouth had gehoopt weer enigszins in de slappe was te komen zitten na de uitbetaling van de TV-gelden, maar zal een andere manier moeten vinden om de tekorten aan te vullen. Donderdag maakte de Premier League namelijk bekend een bedrag van acht miljoen euro direct over te zullen maken naar de schuldeisers van Pompey.

Het bedrag zal worden verdeeld over diverse andere clubs, die nog geld van de Zuid-Engelse club tegoed hebben. “Het bestuur van de League heeft de afgelopen dagen vergaderd over deze kwestie, waarna is besloten om het geld te betalen aan de rechthebbende clubs. Het gaat hierbij om clubs uit zowel binnen- als buitenland”, zo luidt het statement.

Die beslissing komt aan als een mokerslag bij de leiding van Portsmouth, die al maanden alle mogelijke moeite heeft om de salarissen van het eigen personeel, inclusief spelers, op te kunnen hoesten. Naast de financiële sores gaat het ook op sportief vlak slecht. Coach Avram Grant staat met zijn team laatste, en degradatie naar het Championship hangt als het zwaard van Damocles boven het hoofd.

Bezig met laden …