voetbalzone

Portsmouth neemt Belhadj definitief over

30 dec 2008, 13:04
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2008, 13:04
Advertentie
Nadir Belhadj blijft in Engeland. De Algerijnse verdediger van Racing Lens speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis voor Portsmouth, waar hij de clubleiding wist te imponeren. Pompey besloot daarom om het contract van Belhadj af te kopen en hem een vast dienstverband aan te bieden.

De 26-jarige Belhadj maakte graag van die gelegenheid gebruik en zette zijn handtekening onder een contract voor 4,5 seizoen. Zijn Franse werkgever Lens ontvangt evenzoveel miljoen euro als transfersom en ziet Belhadj niet meer terug. Het contract van de vleugelverdediger bij Portsmouth gaat per direct in.

Portsmouth-manager Tony Adams reageerde verheugd op het nieuws dat Belhadj in Engeland blijft. “Hij is zeer enthousiast en werkt altijd als een paard”, zei de coach op de website van zijn werkgever. Voorzitter Peter Storrie voegde daar aan toe: “Veel clubs in Europa waren geïnteresseerd in zijn diensten, maar hij is hier gelukkig. Wij wilden graag met hem verder dus wij zijn ook gelukkig.”

Belhadj, die in Frankrijk werd geboren maar een Algerijns international is, speelde tot dusver zestien competitieduels voor Portsmouth waarin hij twee keer wist te scoren. Eerder in zijn loopbaan speelde hij voor Gueugnon, Sedan, Olympique Lyon en Lens. Bij laatstgenoemde club liep zijn contract nog tweeënhalf jaar door.
Bezig met laden …