voetbalzone

Portsmouth ontvangt eindelijk geld van Genoa en wacht nog op Inter

Erik van Dam02 okt 2010, 11:50
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2010, 11:50
Advertentie
/

Genoa is eindelijk over de brug gekomen met geld voor Kevin-Prince Boateng. De middenvelder verhuisde afgelopen zomer voor ongeveer zes miljoen euro van Portsmouth naar de Italianen, die hem overigens direct verhuurden aan AC Milan. Portsmouth en Genoa spraken af het transferbedrag over vier termijnen uit te spreiden, maar tot groot ongenoegen van de Engelsen treuzelde de Serie A-club met betalen. Zaterdag meldt Portsmouth aan Sky Sports dat de eerste twee termijnen inmiddels zijn afgerekend.

Adrew Andronikou, financieel bewindvoerder van de armlastige Championship-club, laat weten dat er inmiddels ongeveer drie miljoen euro is overgeheveld naar de bankrekening van zijn club. Portsmouth had er bij de Engelse voetbalbond (FA) op aangedrongen een klacht in te dienen bij de Italiaanse equivalent (FIGC), waarna Genoa het bedrag heeft overgemaakt.

"We hebben allerlei excuses gehoord, zoals het ontbreken van onze bankgegevens", liet Andronikou in september nog weten. "Die stonden gewoon op het contract. Het is op het punt gekomen dat we er schoon genoeg van hebben." Overigens is het gesteggel rond transfergelden nog niet afgelopen voor Portsmouth; de club is nog in discussie met Internazionale over de betaling van Sulley Muntari. De Ghanees vertrok in 2008 voor ongeveer veertien miljoen euro naar de regerend Italiaans landskampioen.

Bezig met laden …