voetbalzone

Portsmouth raakt negen punten definitief kwijt en is bijna gedegradeerd

Bart Kruyt17 mrt 2010, 11:23
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2010, 11:23
Advertentie

Portsmouth is definitief negen punten kwijtgeraakt. De noodlijdende club uit de Premier League kreeg deze straf eerder in het kalenderjaar al opgelegd, maar hoopte in hoger beroep aan de sanctie te kunnen ontsnappen. Dat is niet gelukt: Portsmouth komt met nog negen duels te gaan op slechts tien punten te staan.

De achterstand op nummer zeventien Wolverhampton Wanderers, dat net boven de degradatiestreep staat, bedraagt nu liefst zeventien punten. Met nog negen wedstrijden op het programma is dat gat theoretisch te dichten, maar degradatie lijkt nu toch wel een feit te zijn voor Pompey. De laagvlieger verloor maandag nog kansloos bij Liverpool.

Portsmouth verloor de negen punten wegens haar financiële problemen. De Zuid-Engelse club heeft al maandenlang zorgen en onlangs werd besloten om faillissement aan te vragen. De ploeg van Avram Grant hoopte haar punten desondanks te kunnen behouden, maar de FA heeft geen uitzondering gemaakt. Portsmouth maakt het seizoen wel gewoon af, maar is al zo goed als zeker van degradatie.

Bezig met laden …