voetbalzone

Portsmouth staat op het punt van faillissementsaanvraag

Bart Kruyt23 feb 2010, 16:39
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2010, 16:39
Advertentie

De financiële zorgen van Portsmouth zijn al een tijdje bekend, maar de hekkensluiter van de Premier League staat nu echt op de rand van de afgrond. De club heeft bekendgemaakt dat zij faillissement zal aanvragen als er voor vrijdag geen geschikte koper is gevonden. Balram Chainrai praat met vier investeerdermaatschappijen, maar acht de kans dat zijn club gered wordt van de ondergang klein.

/

Chainrai, een zakenman uit Hong Kong, is de huidige clubeigenaar van Portsmouth maar kan niet aan de financiële verplichtingen voldoen. Hij hoopt de noodlijdende club snel van de hand te kunnen doen, maar op de officiële website meldt Pompey dat de kans op een nieuwe clubeigenaar voor vrijdag niet groot is. Voor maandag staat er een rechtszaak tegen de hekkensluiter van de Premier League gepland.

Mocht Portsmouth inderdaad het faillissement aanvragen, dan krijgt zij negen punten in mindering en lijkt degradatie een feit te zijn. De ploeg van Avram Grant staat momenteel op zestien punten en heeft nu al een achterstand van zeven punten op nummer negentien Burnley. Deze ploeg komt zaterdag op bezoek bij Portsmouth, dat de competitie naar verwachting gewoon uit mag spelen.

Bezig met laden …