voetbalzone

Portsmouth stelt Grant aan als opvolger ontslagen Hart

Matthijs van Laar26 nov 2009, 11:51
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2009, 11:51
Advertentie

Portsmouth heeft met Avram Grant een nieuwe hoofdcoach aangesteld. De Israëliër was al werkzaam op Fratton Park als technisch directeur, maar zal vanaf aankomend weekend de verantwoordelijkheden dragen als hoofdcoach. Hij is de opvolger van Paul Hart, die eerder deze week werd ontslagen vanwege de aanhoudende slechte resultaten van Pompey.

/

Grant zal zaterdag debuteren in de thuiswedstrijd tegen Manchester United. Officieel is hij dan nog geen manager, omdat Portsmouth eerst nog wat papierwerk af dient te handelen. Wanneer dat achter de rug is, zal de club de voormalig coach van Chelsea officieel benoemen tot de nieuwe manager. “Avram heeft veel ervaring en respect op het hoogste niveau. Het bestuur denkt dat hij de juiste persoon is om ons uit de degradatiezone te helpen”, aldus algemeen directeur Peter Storrie op de website van de club.

“Hij kent de club, de spelers en alles op en rondom Fratton Park, dus het was een logische keuze om hem aan te stellen als manager. Vanaf vrijdag zal hij samen met de assistenten Paul Groves en Ian Woan zijn eerste training leiden.” Grant was in het seizoen 2006/07 al actief als technisch directeur bij Portsmouth, maar maakte vervolgens de overstap naar Chelsea.

Bij de Londenaren vervulde hij in eerste instantie dezelfde rol, maar na het opstappen van José Mourinho werd hij aangesteld als interim-manager. Onder de leiding van Grant bereikten de Londenaren in het seizoen 2007/08 de finale van de Champions League tegen Manchester United, die uiteindelijk na strafschoppen verloren ging.

Bezig met laden …