voetbalzone

Portsmouth-trainer kan duo niet meer opstellen door clausule in contract

Erik van Dam13 dec 2010, 16:46
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 16:46
Advertentie

Portsmouth-trainer Steve Cotterill zal Richard Hughes en Michael Brown voorlopig niet meer kunnen opstellen in competitiewedstrijden. Niet omdat het duo geschorst is of last heeft van een blessure, maar omdat Pompey het verplicht is hen nieuwe contracten te geven, als ze nog één wedstrijd spelen. Uit financieel oogpunt lijkt de clubleiding dat niet te willen. Cotterill zit met de situatie in zijn maag, maar moet noodgedwongen afwachten.

Portsmouth degradeerde eind vorig seizoen uit het Premiership. Momenteel staat de club op de twaalfde plek in het Championship; de laatste twee duels werden gewonnen. Middenvelders Brown (33) en Hughes (31) kwamen deze jaargang tien, respectievelijk twintig keer in actie. Hughes speelde zaterdag niet tegen Norwich, omdat hij met nog één duel erbij een nieuw contract hoort te krijgen; die clausule werd in zijn huidige verbintenis afgesproken.

Voor Brown geldt hetzelfde, al speelde hij zaterdag nog wel. “Dit is de situatie die ik geërfd heb”, sombert trainer Cotterill in gesprek met BBC Sport. “Het is triest, maar zo staat het er voor. Ik regel de contracten niet en ik bepaal ook niet hoeveel geld er vanuit de clubkas hier en daar heen vloeit. Het is zwaar om het zonder Hughes te doen en ik zal hem de komende weken wél nodig hebben. Brown zit in precies dezelfde situatie.”

Bezig met laden …