voetbalzone

Portsmouth-verdediger Primus moet carrière noodgedwongen beëindigen

Matthijs van Laar08 dec 2009, 13:32
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2009, 13:32
Advertentie

Portsmouth-verdediger Linvoy Primus heeft dinsdag zijn actieve carrière als speler beëindigd. De 36-jarige Primus speelde dit seizoen nog geen wedstrijd en artsen hebben hem nu geadviseerd te stoppen met zijn professionele voetbalcarrière.

Het besluit van de Primus komt niet als een verrassing. De verdediger is sinds een knieoperatie in 2007 aan het sukkelen geweest met het gewricht en ziet nu geen toekomst meer als professional. “Ik heb liever een goede knie voor de rest van mijn leven, dan door te spelen en mijn blessure alleen maar erger te maken”, vertelt de verdediger aan de BBC.

Primus krijgt nu de rol van ambassadeur van de club op zich. Algemeen directeur van Portsmouth, Peter Storrie, vindt het jammer dat Primus op deze manier zijn carrière moet beëindigen: “Linvoy is Mr. Portsmouth en we vinden het dan ook jammer dat hij niet meer zal spelen voor Portsmouth. Hij was een geweldige speler voor de club en is door iedereen geliefd”.

Primus begon zijn carrière in het seizoen 1992/93 bij Charlton Athletic. Na avonturen bij Barnet en Reading kwam de verdediger in 2000/01 bij Portsmouth terecht. Voor Pompey kwam Primus 219 keer in actie, waarin hij zes keer doel trof.

Bezig met laden …