voetbalzone

Portsmouth verwacht nog deze week opheffing transferembargo

Matthijs van Laar15 nov 2009, 14:36
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2009, 14:36
Advertentie

Portsmouth denkt dat de FA nog deze week het transferverbod dat de club eerder opgelegd kreeg, zal opheffen. Kleinaandeelhouder Sulaiman Al-Fahim maakte zondag bekend dat de club de financiële zaken nagenoeg op orde heeft, hetgeen als voorwaarde werd gesteld voor de club om weer zaken te mogen doen op de transfermarkt.

“We hebben gesproken met onze financiële adviseurs en het lijkt erop dat we het transferverbod hebben afgewend”, verklaarde Al-Fahim tegenover persbureau Reuters. “De club heeft de verplichte betalingen afgehandeld en het embargo zal dinsdag of woensdag worden opgeheven. Tegen het eind van de week mag Portsmouth weer financieel stabiel genoemd worden.”

De Premiership-formatie wilde eerder met Eugen Bopp, die momenteel de transfervrije status geniet, een versterking binnen halen. De Engelse voetbalbond blokkeerde de transfer echter onmiddellijk. Daarbij maakte de FA duidelijk dat, mocht de situatie niet snel veranderen, Portsmouth zich niet langer meer mag bezig houden met het halen van nieuwe spelers.

Ali al Faraj nam ruim een maand geleden negentig procent van de aandelen van Portsmouth tot zijn rekening. De zakenman wil de huidige laagvlieger in de Engelse Premiership een flinke impuls geven. Hij droeg er zorg voor dat de openstaande schulden bij andere clubs binnen een kort tijdsbestek konden worden afbetaald.

Bezig met laden …