voetbalzone

Portsmouths Boateng wijt diep dal in carrière aan Jol in Spurs-tijd

Matthijs van Laar26 apr 2010, 14:49
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2010, 14:49
Advertentie

Volgens Kevin Prince Boateng is het voor een groot deel aan Martin Jol te wijten dat zijn carrière in 2007 en 2008 in een hevig verval raakte. De 23-jarige middenvelder, momenteel actief voor Portsmouth, denkt zelfs dat de huidige trainer van Ajax zijn loopbaan in het profvoetbal definitief had kunnen verwoesten.

/

Boateng verhuisde in 2007 van Hertha BSC naar de Spurs en ging meteen een gesprek aan met Jol. “Hij zei me dat hij er zeker van was dat ik een goede aankoop was, maar dat ik niet in zijn elftal zou komen te spelen. Ik wist niet wat ik hoorde. Plotseling voelde ik me zielsalleen”, onthult de Duitser met Ghanese roots in het tijdschrift KickOff. “Ik had een ontsnapping nodig en vond die in het nachtleven van Londen.”

Daarmee ging het goed mis voor de toen net twintigjarige speler. “Ik ging continue op stap en op een gegeven moment werden feestje en nachtclubs belangrijker voor mij dan het voetbal. Ik kwam thuis van de training en begon alweer na te denken over waar ik die avond heen kon gaan. Ik heb ook ongelofelijk veel geld uitgegeven, leefde in een andere wereld. Ik kan niet zeggen dat ik echt gelukkig was, maar niemand stopte me dus ging ik maar door.”

“Overdag was het al niet veel beter”, vertelt Boateng verder. “Ik weet nog dat ik op één dag een Lamborghini, een Hummer en een Cadillac kocht. In een paar uur tijd! Het was krankzinnig, maar ik heb m’n leven nu veranderd.” De in Berlijn geboren speler heeft de zaakjes bij Portsmouth weer op orde gekregen. “Ik spaar nu zelfs geld. Elke week zet ik wat opzij zodat ik iets heb om op terug te vallen. Ook al die auto’s ga ik wegdoen.”

Bezig met laden …