voetbalzone

Portugal al vijf punten achter: 'Ik geloof nog steeds in WK-deelname'

Bart Kruyt17 okt 2012, 07:45
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2012, 07:45
Advertentie

Cristiano Ronaldo speelde dinsdagavond zijn honderdste interland, maar kon dit jubileum niet vieren met een overwinning. Portugal kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Noord-Ierland en heeft na vier kwalificatiewedstrijden al vijf punten minder dan het nog foutloze Rusland. "We moeten ons nu richten op de play-offs, niet meer op de eerste plek", zei Paulo Bento.

/

De bondscoach gooit wat betreft de groepszege in poule F al snel de handdoek in de ring, maar benadrukt dat hij nog strijdbaar is. "Ik geloof er nog steeds in dat we naar het WK zullen gaan", vertelde Bento. "We zijn teleurgesteld, omdat we de supporters graag een overwinning hadden willen schenken. Onze verdediging kwam niet in de problemen, maar we kregen toch een tegendoelpunt."

Noord-Ierland mocht lange tijd hopen op een overwinning, maar in de slotfase maakte Hélder Postiga er toch nog 1-1 van. "We wilden ons revancheren na de nederlaag tegen Rusland, maar dat lukte niet", baalde de doelpuntenmaker. "We moeten onze fouten goedmaken, want de ploegen onder ons komen steeds dichterbij. In maart spelen we weer twee wedstrijden (tegen Israël en Azerbeidzjan, red.) en die duels moeten absoluut gewonnen worden."

Bezig met laden …