voetbalzone

Portugal komt nog voor het EK met nieuws over 'conflictieve' bondscoach

Daniel Cabot Kerkdijk03 mei 2012, 19:20
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2012, 19:20
Advertentie

Paulo Bento staat ook na het naderende EK in Polen en Oekraïne voor de selectie van Portugal. De nationale voetbalbond van Portugal (FPF) maakt donderdagavond bekend dat het contract met de bondscoach, dat oorspronkelijk na het EK ten einde liep, met twee jaar is verlengd tot medio 2014.

/

Bento werd in 2010 aangesteld als opvolger van Carlos Queiroz en werd geacht met Portugal een toegangsbewijs voor het EK van komende zomer te bemachtigen. Via de play-offs werd uiteindelijk deelname aan het eindtoernooi afgedwongen. Bento gaf onlangs al aan duidelijkheid over zijn toekomst te willen hebben.

Bento is geen trainer die de goedkeuring van iedereen kan wegdragen. De kwalificatie verliep met veel ruzies, strijd om de macht, opgestapte spelers en daarbij kreeg hij zijn selectie niet op één lijn. Ricardo Carvalho verliet op hoge poten het trainingskamp nadat hem duidelijk was geworden dat hij niet zou spelen in het kwalificatieduel met Cyprus. José Bosingwa maakte bekend dat hij niet meer in het Portugese team wilde spelen zolang Bento de bondscoach was.

Bezig met laden …