voetbalzone

‘Portugal mag er trots zijn op dat we de beste speler van de wereld hebben’

Peter Nusselder20 nov 2013, 10:23
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 10:23
Advertentie

Het bleef dinsdagavond lang spannend tussen Zweden en Portugal, maar het was uiteindelijk Cristiano Ronaldo die het verschil maakte tijdens het beslissende play-offduel om een WK-ticket. De sterspeler van Real Madrid was tijdens de 2-3 overwinning goed voor een hattrick.

/

De eerste ontmoeting werd vrijdag in Portugal ook al beslist door een treffer van Ronaldo, al vond bondscoach Paulo Bento het minstens zo belangrijk dat zijn team tijdens die wedstrijd achterin geen tegendoelpunt incasseerde. “Dat was een belangrijk onderdeel van onze strategie”, tekent Sky Sports op uit de mond van Bento. In Zweden kwam zijn ploeg wel op achterstand, toen de 0-1 van Ronaldo ongedaan werd gemaakt door twee goals van Zlatan Ibrahimovic.

Daarna stond de vedette van Portugal echter weer op. “We kregen twee goals tegen uit een standaardsituatie, maar we reageerden goed en hebben verdiend gewonnen. En wat kun je zeggen over een speler die in een wedstrijd als deze een hattrick scoort? Portugal mag er trots op zijn dat we de beste voetballer van de wereld hebben.”

Bezig met laden …