Portugal na hattrick André Silva al snel klaar met voetbaldwerg

Yanick Vos10 okt 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2016, 22:35

Portugal is na de valse start tegen Tsjechie goed op weg naar het WK in Rusland. Waar vrijdagavond Andorra met grote cijfers werd verslagen, was de Europees kampioen maandag met 5-0 te sterk voor Faeröer. De wedstrijd werd al snel beslist door André Silva, die drie keer scoorde. Ook Cristiano Ronaldo pikte zijn doelpunt mee.

/

Portugal had vrijdagavond al geen kind aan Andorra (6-0 winst) en boekte ook maandagavond een eenvoudige overwinning. Faeröer bood weinig tegenstand. De Europees kampioen was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong via André Silva. Een schot van Ronaldo kwam via Ragnar Nattestad voor de voeten van de Portugese aanvaller terecht: 0-1. Het zou de avond worden van de FC Porto-spits. Hij zou namelijk nog voor rust een hattrick maken.

Na 22 minuten spelen was het opnieuw raak. Een voorzet van Ricardo Quaresma kwam na knullig verdedigen opnieuw terecht bij Silva, die met de kop zijn tweede van de avond maakte. Een kwartier later completeerde de twintigjarige aanvaller zijn hattrick. De thuisploeg had vrijwel niets in te brengen en met nog een helft te gaan was de wedstrijd al gespeeld. Na de thee werd de score verder uitgebreid door Ronaldo en João Moutinho.