voetbalzone

Portugal ook zonder doelpunten van Ronaldo langs voetbaldwerg

Thijs Post17 nov 2015, 21:25
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2015, 21:25
Advertentie

De gebeurtenissen in Parijs en Hannover eisen in de voetbalwereld alle aandacht op, maar ondertussen wordt er ‘gewoon’ geoefend met het oog op het EK van 2016. Zo speelden Luxemburg en Portugal een vriendschappelijk duel. Luxemburg wist zich als nummer vijf van Groep A niet te plaatsen voor het EK, terwijl Portugal als winnaar van Groep I wel ‘gewoon’ richting EK gaat. Ook de tweede garnituur van Portugal was te sterk voor Luxemburg: 0-2.

voetbalzone

Sterspeler Cristiano Ronaldo kreeg een kleine vakantie van bondscoach Fernando Santos, terwijl ook andere vaste krachten als Fábio Coentrao, Miguel Veloso en Danny niet werden opgeroepen voor de wedstrijden tegen Rusland (1-0 verlies) en Luxemburg. Tegen Luxemburg was het André André, een van de sterren van FC Porto, die de score opende. De man die dit seizoen bij FC Porto goed was voor vier goals en drie assists rondde af bij een voorzet van Vieirinha.

Ook na rust waren de kansen voor Portugal. Bernardo Silva schoot de bal rakelings naast en José Fonte zag zijn kopbal gepareerd worden door keeper Jonathan Joubert van Luxemburg. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Portugal, al moest keeper Anthony Lopes nog een mooie redding verrichten om de overwinning veilig te stellen. Pas in de absolute slotfase nam Portugal meer afstand: Nani tekende voor de 0-2.

Bezig met laden …