Portugal overleeft bal op de paal en slaat in blessuretijd toe

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2015, 22:40
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 22:40

Portugal heeft maandagavond ternauwernood geprofiteerd van de halve misstap van Denemarken bij Armenië (0-0). De ploeg van Fernando Santos stapte op bezoek bij Albanië als winnaar van het veld. Een doelpunt in de 93e minuut gaf de doorslag: 0-1. Portugal is koploper in Groep I, met vijftien punten uit zes duels. Denemarken (zeven duels) en Albanië (zes duels) volgen op één punt.

Portugal speelde geen slechte eerste helft tegen een ietwat agressief Albanië. De ploeg van Santos begon goed aan de ontmoeting en al snel volgden de eerste kansen voor de bezoekers. Etrit Berisha moest in actie komen op een inzet van Cristiano Ronaldo en uit de daaropvolgende hoekschop mikte Nani op de paal. Daarna waren ook Danilo (kopbal over) en Bernardo Silva (net naast) dicht bij de openingstreffer. Laatstgenoemde liet in de eerste 45 minuten een uitstekende indruk achter. Albanië liet aanvallend niets zien.

De ploeg van Santos had ook na rust moeite met het compacte spel van Albanië, dat achterin geen meter weggaf. Danny had binnen een kwartier voor de 0-1 kunnen zorgen, maar hij faalde. Santos koos voor de inbreng van Cédric Soares, Ricardo Quaresma en Eder, maar ook zij konden de wedstrijd maar niet kantelen. Beide ploegen ging ook in de slotfase op zoek naar een doelpunt. Een van richting veranderd schot van Sokol Cikalleshi ging tegen de paal en Eliseu mikte het leer maar net naast. In de 93e minuut viel de beslissing: uit een corner van Quaresma kopte Miguel Veloso raak.