voetbalzone

Portugees international verruilt Serie A voor roemruchte club in Oekraïne

Daniel Cabot Kerkdijk04 jul 2012, 21:35
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2012, 21:35
Advertentie

Miguel Veloso heeft woensdagavond, na lange onderhandelingen, voor vier jaar getekend bij Dynamo Kiev. Voor de Portugees betaalt de Oekraïense topclub naar verluidt acht miljoen euro. “Dit is een club met een rijke historie en grote ambities, daar houd ik van. Bovendien krijg ik de kans om in de Champions League te spelen”, legt de middenvelder uit via het digitale thuis van Bilo-Syni.

/

De 26-jarige Veloso komt over van Genoa, waarvoor hij sinds de zomer van 2010 49 competitiewedstrijden speelde. Daarvoor speelde hij altijd bij Sporting Portugal. In zijn vaderland pakte de linkspoot twee keer de nationale beker en één keer de Supercup. Voor de huidige werkgever van onder anderen Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars kwam Veloso tot 98 duels in de SuperLiga. Nu gaat hij dus aan de slag bij Dynamo Kiev, de recordkampioen van Oekraïne.

“De interesse van Dynamo begon op het EK te spelen”, legt Veloso, die in Polen en Oekraïne alle vijf duels meespeelde met de nationale ploeg, uit. “Deze club streeft altijd het hoogste na en dat kan ik erg waarderen.” Sportief directeur Oleksiy Mykhalychenko geeft aan dat het niet makkelijk was om Veloso, die ook in de belangstelling stond van onder meer Russische en Italiaanse clubs, binnen te halen. “Wij hebben het wat dat betreft lastiger dan clubs als AC Milan, Manchester United, Real Madrid en Barcelona. Wij moeten de spelers écht overtuigen, maar Veloso wil echt voor ons spelen.”

Bezig met laden …