voetbalzone

Portugees kost 45 miljoen: ‘Ik hoop op Engelse of Spaanse competitie’

Gijs Freriks10 okt 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2014, 00:00
Advertentie

De carrière van William Carvalho zit in de lift. De 22-jarige middenvelder speelde twee seizoenen op huurbasis voor Cercle Brugge, maar pas sinds zijn terugkeer bij Sporting Portugal vorig jaar zomer gaat het hard met het talent. Carvalho mocht met de Portugese selectie mee naar het WK in Brazilië en wordt al maanden in verband gebracht met diverse topclubs.

voetbalzone

De in Angola geboren Carvalho heeft nog een contract tot de zomer van 2018, maar zegt in het magazine van de Portugese voetbalbond dat hij verwacht dat hij dat papiertje niet uitdient. “Ik zeg niet dat ik teleurgesteld ben dat ik hier nog zit, maar hoewel ik erg gelukkig ben bij Sporting, heeft iedereen natuurlijk ambities. Ik hoop op een dag in een van de grootste competities van de wereld te spelen.”

“Ik denk dan aan de Premier League of Primera División. Het is dit jaar niet gelukt, maar als ik zo door blijf gaan, dan komt die transfer er ooit. Ik heb ook gehoord dat er aanbiedingen zijn geweest, maar die hebben de gelimiteerde transfersom (45 miljoen euro, red.) waarschijnlijk nooit benaderd. Waarschijnlijk heeft Sporting die aanbiedingen daarom afgeslagen”, besluit Carvalho, die voor slechts zestig procent eigendom is van Sporting. BES, een investeringsbedrijf, heeft veertig procent in handen.

Bezig met laden …