voetbalzone

‘Portugees met Eredivisie-verleden staat voor transfer naar topclub’

Bart Kruyt17 jun 2015, 17:34
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2015, 17:34
Advertentie

De carrière van Danilo Luís Hélio Pereira, beter bekend als Danilo, zit in de lift. De middenvelder speelde in het seizoen 2012/13 op huurbasis voor Roda JC Kerkrade en staat inmiddels in de belangstelling van de complete top drie van Portugal. Sporting Portugal lijkt de meeste kans te maken op de komst van Danilo.

voetbalzone

De 23-jarige in Guinea-Bissau geboren Danilo zou drie tot vier miljoen euro moeten kosten, maar vanwege een dispuut tussen Marítimo en zaakwaarnemer Oliver Cabrera kan de transfer niet worden afgerond. Cabrera heeft recht op dertig procent van de transfersom, maar Marítimo kan hem dat niet betalen. Dat meldt MaisFutebol.

Danilo is in ieder geval voornemens om in Portugal te blijven en hij liet enkele weken geleden nog weten dat een transfer naar de nationale top ‘mogelijk’ is. Bij Sporting zou hij een vijfjarig contract kunnen tekenen tegen een jaarsalaris van acht ton. Danilo maakte dinsdag zijn debuut in het nationale elftal van Portugal. In het oefenduel met Italië (0-1) deed hij negentig minuten mee.

Bezig met laden …