voetbalzone

Portugese bondscoach: 'Blijven geloven in datgene waar we mee bezig zijn'

Bart Kruyt03 jun 2012, 09:35
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2012, 09:35
Advertentie

Portugal heeft een beroerde voorbereiding op het aankomende EK achter de rug. De ploeg van Paulo Bento kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Macedonië en verloor zaterdagavond zelfs in eigen huis van Turkije: 1-3. "Ik vind het een oneerlijk resultaat, maar we moeten blijven geloven in datgene waar we mee bezig zijn", zei Bento na de nederlaag van gisteren.

/

De bondscoach zag Umut Bulut twee keer scoren voor Turkije en Cristiano Ronaldo een penalty missen namens de Portugezen. "De steun die we hebben gekregen van de fans was fantastisch, maar uiteindelijk telt alleen het resultaat", zei Bento. "Natuurlijk hebben we fouten gemaakt, we mogen na drie tegendoelpunten niet doen alsof er niets fout is gegaan. Maar deze wedstrijd verdienden we niet om te verliezen. We moeten nu niet de hoop verliezen."

Aanvoerder Ronaldo probeert ook positief te blijven: "We hebben geen goede resultaten geboekt, dat is duidelijk. Maar de olievlek waarin we nu zitten zal uitgroeien tot een positieve golf. We blijven vertrouwen hebben in onze kwaliteiten en weten dat we een goede selectie hebben. De wedstrijd tegen Duitsland zal zwaar worden, maar ik ga er alles aan doen om dit duel tot een goed einde te brengen. Op het EK moeten we er staan."

Bekijk hier de samenvatting van Portugal - Turkije:

Bezig met laden …