voetbalzone

Portugese spelers nemen ondanks zege op Oranje wraak op media

Daniel Cabot Kerkdijk18 jun 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2012, 00:15
Advertentie

Portugal plaatste zich zondagavond ten koste van Denemarken en Nederland voor de knock-outfase van het EK in Polen en Oekraïne. Na afloop weigerden de spelers van bondscoach Paulo Bento de media te woord te staan. Dit vanwege de kritiek op het spel van de Zuid-Europeanen in de eerste twee groepswedstrijden tegen Duitsland (1-0 nederlaag) en Denemarken (3-2 overwinning).

/

Cristiano Ronaldo, die tegen Nederland (2-1 winst) de doelpunten voor zijn rekening nam, moest als man van de wedstrijd verplicht een reactie aan de UEFA geven. "We zijn geslaagd in ons doel ons te kwalificeren", luidde het cliché-achtige commentaar van de doelpuntenmaker. "Nu moeten we in de kwartfinale tegen Tsjechië en dat zal lastig worden, maar we zullen zien."

Volgens Paulo Bento is de kwalificatie voor de kwartfinale terecht. "We reageerden fantastisch", vertelde de bondscoach van Portugal over de manier waarop Portugal op de openingstreffer van Rafael van der Vaart reageerde. "Ik vind ook dat wij bij rust al voor hadden moeten staan. In de tweede helft had Nani de beslissing moeten forceren. Daarna schieten we ook nog eens op de paal."

Volgens Bento is de sfeer bij Portugal uitermate goed. "De spelers hebben getoond over enorm veel vertrouwen te beschikken", benadrukte de bondscoach van de Zuid-Europeanen. "We hebben nog maar eens laten zien dat het na één nederlaag niet gedaan hoeft te zijn."

Bezig met laden …