voetbalzone

Portugezen worden in EL-finale geleid door scheidsrechter uit buurland

Peter Nusselder16 mei 2011, 12:16
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2011, 12:16
Advertentie

Carlos Velasco Carballo is woensdag de scheidsrechter tijdens de finale van de Europa League. De Spaanse arbiter is door de Europese voetbalbond aangewezen om het duel tussen FC Porto en Sporting Braga in goede banen te leiden. De twee Portugese clubs spelen de finale in Dublin.

Dit heeft de UEFA maandag bekendgemaakt. De veertigjarige Spanjaard wordt daarbij terzijde gestaan door vijf landgenoten. Velasco Carballo is sinds 2005 internationaal scheidsrechter. In totaal floot hij al 22 Europese duels, waarvan zeven dit seizoen. De eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Schalke 04 en Manchester United was daarvan de laatste.

Sporting Braga bereikte de Europese eindstrijd door in de halve finale af te rekenen met het eveneens Portugese Benfica. Na een 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd werd het thuisduel met 1-0 gewonnen. Porto rekende af met Villarreal, dat een ronde eerder nog te sterk was geweest voor FC Twente. Porto stond na de eerste confrontatie (5-1 winst) al met anderhalf been in de finale en kon zich in de return een 3-2 verlies permitteren.

Bezig met laden …