voetbalzone

Positie Babbel wankelt nog heviger na Pokal-debacle

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2009, 20:06
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2009, 20:06
Advertentie

VfB Stuttgart zal naar alle waarschijnlijkheid op zoek gaan naar een nieuwe trainer. Na de matige resultaten in de Bundesliga en de Champions League, hoeft de ploeg van Markus Babbel zich niet meer in te spannen in de DFB Pokal. SpVgg Greuther Fürth, de nummer acht van de 2.Bundesliga, was met miniem verschil te sterk voor die Schwaben. 1.FC Köln liet zich niet in de luren leggen, en schakelde Eintracht Trier uit.

/

SpVgg Greuther Fürth - VfB Stuttgart 1-0
Babbel, die Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank hield, zag in de eerste helft lijdzaam toe hoe zijn ploeg domineerde, maar in cijfermatig opzicht niet erin slaagde afstand te nemen. SpVgg had daarentegen aan één kans voldoende om tot scoren te komen. Na een voorzet van Leonhard Haas drong Bernd Nehrig het zestienmetergebied binnen, passeerde hij Arthur Boka en werd Jens Lehmann van dichtbij verschalkt: 1-0.

Na de hervatting hadden de bezoekers meer balbezit, maar was SpVgg doelgerichter. Haas en Sami Allagui waren dicht bij een tweede doelpunt. In de slotfase had de ploeg van Babbel het duel minimaal moeten remiseren. Julian Schieber dwong Stephan Loboué tot een goede redding, terwijl de rebound van Ciprian Marica ook een prooi voor de sluitpost was. De Roemeen miste daarna nog drie opgelegde kansen waardoor de uitschakeling een feit was.

Eintracht Trier - 1. FC Köln 0-3
Al vrij snel werd duidelijk welke club in het Moselstadion zich van minimaal nog een ronde bekervoetbal zou verzekeren. De Keulenaren controleerden de wedstrijd vanaf de eerste minuut, en verloren niet hun geduld. Trier ontbeerde simpelweg de kwaliteit om het de ploeg van Zvonimir Soldo lastig te maken. Milivoje Novakovic rondde af op aangeven van Maniche, en Youssef Mohamad vergrootte niet veel later de voordelige marge van die Geissböcke.

In het tweede bedrijf ging het bezoek op jacht naar meer doelpunten. Maniche nam de 0-3 voor zijn rekening. Zijn inzet ging via de schouder van Trier-aanvoerder Josef Cinar in het doel. Daarna mocht de thuisploeg wat meer de bal hebben, maar doelman Faryd Mondragon werd amper op proef gesteld. Manasseh Podolski en Lukas Podolski kregen nog enkele goede kansen.

Bezig met laden …