voetbalzone

‘Positie Koeman als bondscoach van Hongarije is onzeker’

Bart Kruyt15 mrt 2010, 20:16
Laatst bijgewerkt: 15 mrt 2010, 20:16
Advertentie

Ondanks het feit dat Erwin Koeman onlangs zijn verbintenis bij de Hongaarse voetbalbond met twee jaar verlengde, is het nog onzeker of de keuzeheer zijn contract ook daadwerkelijk uit gaat dienen. Koeman kan wel eens de dupe gaan worden van de aankomende presidentsverkiezingen bij de bond, waar de meeste kandidaten een Hongaar als bondscoach prefereren. Dit weet Voetbal International.

/

Doordat István Kisteleki (de bondsvoorzitter die Koeman naar Oost-Europa haalde) onlangs is afgetreden, is het goed mogelijk dat er een meer conservatieve opvolger zijn plek inneemt en daarmee de steun voor een Hongaar aan het roer van de nationale ploeg toeneemt. De kans is dan aannemelijk dat er een breuk met Koeman in het verschiet ligt. In april zullen de presidentsverkiezingen bij de Hongaarse voetbalbond plaatsvinden.

Voor Koemans zaakwaarnemer Ger Lagendijk is dit vooralsnog geen reden tot paniek. “Erwin heeft nog een contract voor twee jaar. Tijdens een algemene ledenvergadering stemden alle clubs unaniem in met een langere samenwerking met hem. Dat zegt voldoende, dacht ik zo”, aldus de belangenbehartiger van de voormalig trainer van Feyenoord en RKC Waalwijk.

Bezig met laden …