voetbalzone

Positie Roemeense bondscoach Piturca onder vuur

07 sep 2008, 22:09
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2008, 22:09
Advertentie
De positie van de Roemeense bondscoach Victor Piturca staat ter discussie na de 3-0 thuisnederlaag zaterdagavond tegen Litouwen. De voorzitter van de Roemeense voetbalbond en de Roemeense media haalden naar aanleiding van deze prestatie openlijk uit naar de bondscoach.

Na een onverwacht grote nederlaag heeft voorzitter Mircea Sandu de bondscoach stof tot nadenken gegeven. “Het was een resultaat om je voor te schamen, maar het is nog niet de tijd om de positie van Piturca te bespreken. Zijn doel was om tenminste zeven punten te behalen in de eerste drie wedstrijden van de WK-kwalificatie, maar hij heeft hierin nu al gefaald.We zullen de zaak bekijken na de wedstrijd (tegen Faeröer, red.) in Torshavn, dat is zeker”, aldus de preses van de Roemeense voetbalbond.

De Roemeense media waren tevens zeer kritisch over het resultaat en de positie van de Roemeense bondscoach na de eerste thuisnederlaag sinds 2005 tegen Nederland. Piturca weerlegde deze kritiek “We zijn geen groot nationaal elftal. Misschien laat dit verlies ons inzien wat het echte niveau van het Roemeense voetbal is”, aldus de onder vuur liggende bondscoach tegenover Pro Sport.

Roemenië krijgt woensdag de kans zich te revancheren tegen de Faeröer eilanden en speelt 11 oktober tegen Frankrijk, dat tevens onverwacht verloor van Oostenrijk.
Bezig met laden …