Positie Van Marwijk wankelt na zesde nederlaag op rij met HSV

Gijs Freriks08 feb 2014, 19:19
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2014, 19:19

Heeft Bert van Marwijk zijn laatste wedstrijd van Hamburger SV gecoacht? De Nederlander werd in september aangesteld om die Rothosen uit het slop te trekken, maar het gaat alleen nog maar van kwaad tot erger met de traditieclub. HSV verloor zaterdagavond in eigen huis met 0-3 van het Hertha BSC van Jos Luhukay en leed daarmee zijn zesde nederlaag op rij. Dat was sinds de invoering van de Bundesliga in 1963 niet meer voorgekomen.

Van de vijftien wedstrijden dat Van Marwijk het voor het zeggen heeft in Hamburg, werden er maar vier gewonnen. Het lukt de ex-bondscoach van Oranje dan ook niet om de club uit de degradatiezorgen te krijgen, want HSV blijft de nummer voorlaatst in de Bundesliga. Na een kwartier leek HSV al op achterstand te komen, maar doelman René Adler keerde een strafschop van Adrián Ramos. Het bleek uitstel van executie te zijn, want drie minuten later tikte Sami Allagui een hoekschop bij de tweede paal binnen voor de 0-1. Ramos kopte weer vijf minuten later de 0-2 tegen de touwen.

Het zelfvertrouwen van de thuisploeg, met Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy in de basis, kreeg een knauw en na 38 minuten stond de eindstand al op het scorebord. Ramos, die begeerd wordt door Borussia Dortmund, bleef oog in oog met Adler koeltjes: 0-3. HSV speelde in de tweede helft met de handrem erop; men was beducht voor een nog zwaardere afstraffing. De hoofdstedelingen konden tegelijkertijd leunen op een comfortabele voorsprong. De wedstrijd bloedde dood en HSV staat nu voor een cruciaal duel, want volgende week zaterdag gaat men op bezoek bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig.