voetbalzone

Positieve dopingtest: 'Hij heeft zichzelf en zijn club enorm laten zitten'

Bart Kruyt25 apr 2016, 20:52
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2016, 20:52
Advertentie

Mamadou Sakho was onder Jürgen Klopp een belangrijke basisspeler bij Liverpool, maar het is goed mogelijk dat de verdediger nu maandenlang moet toekijken. Sakho zou een afslankmiddel hebben gebruikt waarin stoffen zitten die op de verboden lijst staan en is door zijn werkgever op non-actief gesteld. Afgelopen weekend zat hij tegen Newcastle United al op de tribune.

/

Sakho heeft tot dinsdag de tijd om te reageren en vervolgens krijgt hij te horen of hij geschorst zal worden of niet. In 2011 werd Kolo Touré, destijds speler van Manchester City en nu ploeggenoot van Sakho bij Liverpool, voor een vergelijkbaar vergrijp zes maanden geschorst. Liverpool-clubicoon Jamie Carragher vreest dan ook het ergste voor Sakho.

“Dit is een nachtmerrie voor elke speler”, zegt Carragher in gesprek met Sky Sports. “Ik vind dat hij zichzelf en zijn club enorm heeft laten zitten, helemaal omdat het om een belangrijke speler gaat. Hij mag serieuze vragen verwachten.”

“Sakho was bezig aan een geweldig seizoen”, vervolgt Carra. “Hij is één van de leiders van het team en heeft geweldige wedstrijden gespeeld tegen Manchester United en Borussia Dortmund. Liverpool moet dat gat nu nog maar zien op te vullen. Dit is ontoelaatbaar voor een voetballer, maar dat geldt natuurlijk voor elke sport."

Bezig met laden …