voetbalzone

Pot en Koeman maken afspraken over positie Leerdam bij Jong Feyenoord

Bart Kruyt19 mrt 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 19 mrt 2013, 07:00
Advertentie

Ronald Koeman doet dit seizoen geen beroep meer op Kelvin Leerdam, die over een aflopend contract bij Feyenoord beschikt en vermoedelijk naar Vitesse zal gaan. De verdediger leek daardoor het EK voor spelers onder de 21 jaar in Israël te kunnen vergeten, maar Cor Pot is toch van plan om Leerdam mee te nemen. De bondscoach van Jong Oranje sprak daarom met Koeman.

/

Pot wil Leerdam graag opnemen in zijn EK-selectie en heeft duidelijke afspraken gemaakt met Koeman. "Ronald is bereid om Kelvin de rest van het seizoen bij Jong Feyenoord/Excelsior als rechtsback op te stellen", stelt Pot tevreden in het Algemeen Dagblad. "Op die positie is hij bij ons in beeld om mee te gaan naar het EK komende zomer."

Leerdam zal bij Jong Oranje de strijd moeten aangaan met Ricardo van Rhijn, die momenteel bij het 'grote' Nederlands elftal zit, maar in de plannen van Pot de eerste rechtsback zal zijn op het EK van aankomende zomer. Jong Oranje vliegt dinsdag overigens al naar Israël, voor een oefenwedstrijd. Maandag wacht ook nog een ontmoeting met Jong Noorwegen: dit duel wordt gespeeld in Waalwijk.

Bezig met laden …